MagA - Secteur Sud-Est : Bâtiment A / Southeast Sector: Building A

Anglais

Abréviation du Projet: 

MagA

Éphorie(s): 

Ancienne(s) Éphorie(s): 

Type de Recherche : 

Directeur(s) de Projet: 

Co-Directeur de Projet : 

Type de Permis : 

Date du Projet : 

Mardi, Juin 1, 1999 - Lundi, Août 31, 2009

Source de Financement: 

Période du Projet: 

Description du Projet : 

 

Study of the material and excavation results of Building A have established three phases of occupation, extending from the second half of the 6th century BCE to the area’s final destruction by Philip II in 357 BCE.  When it was initially built, Building A included two contiguous rooms which lay parallel to the main paved road located to the south.  The roof at this point was likely flat and made of a wooden structure covered with a mixture of clay and vegetal material since no roof tiles were found in the first destruction layer.  One room contained a clay hearth, while the western room had a small kiln associated with several bronze lumps, strongly suggesting the presence of a bronze workshop likely used for domestic purposes.  Studies of the material collections have shown that this western room along with its northern neighbor are annexes of Building A.  The northern room was likely used as a storeroom and could only be reached by a ladder placed against the lower wall of room D1 where the metal workshop was located.  Both original rooms had entrances opening directly onto the main street.

The first phase was destroyed in the first quarter of the 5th century BCE and was immediately rebuilt on a larger scale with the addition of two new rooms to the north of the eastern room and the addition of a second floor mezzanine.  The eastern room thereupon became an open court.  More damage was suffered in the last quarter of the 5th century BCE after which the house was again rebuilt with several minor modifications.  The entire structure was finally destroyed by the forces of Philip II in 357 BCE and was never again reoccupied.

Composante : 

Site Web du Projet: 

http://www.argilos.org